Jouw partner voor
statamic websites

Boost je online aanwezigheid met Statamic:

Het gebruiksvriendelijke CMS voor resultaatgerichte websites.

Statamic is een user-friendly en flexibel flat-file content management systeem (CMS) met het veilige Laravel als fundering. Statamic is ontworpen om prachtige en razendsnelle websites te ontwikkelen, met behulp van de nieuwste technieken. Het is gemaakt met gebruiksvriendelijkheid als topprioriteit. Als ervaren CMS-gebruiker zul je misschien de vergelijking met WordPress trekken, maar Statamic is eenvoudiger en vooral veel sneller, zonder de noodzaak van talloze plugins.

Statamic logo Statamic logo

Statamic is het ideale CMS voor contentmakers

Statamic is een CMS dat speciaal is ontworpen voor contentmakers. We begrijpen dat het voor jou als beheerder essentieel is om snel en gemakkelijk pagina's te kunnen aanpassen of creëren. Daarom richten wij je website op zo’n manier in dat jij binnen enkele uren een echte content producer kunt worden. Laat de code aan ons over en maak gebruik van handige eigenschappen van het systeem zoals:

 

  • Page builder: Maak in Statamic eenvoudig pagina’s aan met door ons vooraf gedefinieerde blokken.
  • Form builder: maak en bewerk gemakkelijk formulieren op je website.
  • Live voorbeeld: Bekijk een live voorbeeld van je pagina terwijl je schrijft of bewerkt, zo zie je meteen hoe de pagina eruit komt te zien.
  • Gelijktijdig werken: Werk in Statamic samen aan dezelfde pagina, je hoeft niet te wachten tot de ander klaar is met bewerken.
  • Focal point editor: Een makkelijke functie bij het bewerken van afbeeldingen. Kies een “Focal point” en je afbeelding word op alle schermen correct weergeven.

 

Mocht je toch geen zin of tijd hebben om jouw Statamic site zelf te beheren dan kunnen wij nog steeds een prachtige site of webshop voor je realiseren, die we in samenwerking met onze tekstschrijver of fotograaf voorzien van aantrekkelijke content.

De pagebuilder van het Statamic CMS

De technische hoogstandjes van Statamic

Naast goede content en een aantrekkelijk design is het natuurlijk ook belangrijk wat het Statamic CMS op de achtergrond kan. Omdat het gebouwd is op het bekende Laravel framework zal de site altijd veilig, up-to-date en toekomstbestendig zijn. Bovendien maakt dit het mogelijk om extra functionaliteit te ontwikkelen binnen Statamic. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Het toevoegen van een webshop, direct of in de toekomst, ongeacht de omvang.
  • Koppelingen met verschillende CRM-systemen. Van makelaars tot autodealers.
  • Het implementeren van een API om jouw Statamic content ook ergens anders uit te lezen.
  • Integraties met feeds en social-media, zowel voor het uitlezen als het plaatsen van content.

Ook maken we met al onze Statamic websites gebruik van versiebeheer. Met deze techniek kunnen we altijd op elk moment de site terug zetten naar een punt in het verleden. Altijd een actuele backup als er onverhoopt iets fout gaat dus!

Een koppeling met Realworks in een Statamic website

Uitbreiding en optimalisatie van

bestaande Statamic websites

Heb je al een bestaande website en heb je geen volledig nieuwe website nodig? Wij kunnen eenvoudig schakelen en je ontzorgen met bestaande Statamic-projecten. Of het nu gaat om het toevoegen van modules, het integreren van andere systemen, het restylen van het design of het geven van waardevol advies, wij staan voor je klaar. Bovendien beperken we ons niet alleen tot Statamic, maar hebben we ook expertise in andere CMS-systemen. Ons doel is om jouw website te transformeren en te optimaliseren, zodat je kunt profiteren van verbeterde functionaliteit, een aantrekkelijker ontwerp en een betere gebruikerservaring.

De website van dierenkliniek Breda gebouwd in Statamic

Ontdek de mogelijkheden bij Esens Design

Jouw partner voor Statamic websites

Hopelijk hebben we je enthousiast gemaakt over de mogelijkheden van Statamic en hoe ons team kan helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe website of het optimaliseren van een bestaande website. Of je nu de voorkeur geeft aan een kop koffie bij ons op kantoor in Rotterdam of een virtuele ontmoeting, wij staan klaar om met je samen te werken. Laat ons je een online boost geven en neem vandaag nog contact met ons op.

Kantoor van Esens Design in Rotterdam

Wat van onze Statamic websites in het wild

Andere disciplines die wij beheersen naast Statamic