Terug naar de actiepagina
Visuele ontwerp bij Esens Design Visuele ontwerp bij Esens Design

VISUELE
IDENTITEIT

DE JUISTE UITSTRALING

VOOR JOUW BEDRIJF

ONTWIKKELING VISUELE IDENTITEIT


Past jouw huidige logo en huisstijl nog wel bij je onderneming? Wil je een geheel nieuw logo met bijpassende huisstijl of ga je liever voor een subtiele restyling? Esens Design ontwerpt pakkende logo's en huisstijlen en ontwikkelt daarmee jouw nieuwe visuele identiteit. Wij leveren huisstijlen van klein tot groot. Van een compacte huisstijl voor beginnende ondernemers tot uitgebreide huisstijlen voor grotere organisaties en projectstijlen voor o.a. nieuwbouwprojecten.

  • Logo ontwerp

  • Huisstijlontwikkeling

  • Huisstijlhandboek

  • Huisstijlimplementatie

  • Huisstijlproductie

ATS-Trading
Willems
Schie
Lap
Avezaat
Cleveerst
Coloured Finches
DHG
Nobelsports
Lap Heemtuinen
Flowerhouse
Britewater
Full House kreatieve diensten
Shop Schiedam
Grote of Sintjanskerk Schiedam
Grandstore
Bureau Kooij
Gruko
Steen!

EEN CREATIEF ONTWERP

OP ZOEK NAAR DE ESSENTIE

LOGO ONTWERP


Het logo is het gezicht van jouw bedrijf, onderneming of product en kan bestaan uit de naam, een onderschrift en beeldmerken. Met het ontwerpen van jouw logo gaan we op zoek naar de essentie.

 

We beginnen met een selectie van kleuren en de keuze van het juiste letterype. In elk font heeft jouw bedrijfsnaam een andere vorm en uitstraling. Dit gevoel moet matchen met wat jij wilt uitstralen. We ontwikkelen een concept dat opvalt een herkenbaar is en verwerken dat in meerdere conceptvoorstellen.

Praktisch gezien moet een logo toe te passen zijn in verschillende formaten, kleuren en achtergronden. Deze eisen zijn voor ons een standaard onderdeel van het ontwerpproces.

Esens logo ontwikkeling
Ontwikkeling flyer: 'Ga jij ook voor een frisse start?'

FLEXIBEL IN VORM

EENDUIDIG IN UITSTRALING

HUISSTIJLONTWIKKELING


De kracht van een goede huisstijl of projectstijl is een flexibel visueel systeem dat eenduidig toegepast kan worden in alle middelen. Met een doordacht basisstramien maken we de huisstijl schaalbaar voor alle formaten. Dit grid, een veelzijdige basis-lay-out en kleursysteem bieden talloze mogelijkheden voor variatie. 

 

Voor een huisstijl gaan we ook op zoek naar het ‘verhaal’. We ontwerpen specifieke huisstijlelementen om jouw huisstijl een geheel eigen en herkenbaar gezicht te geven. Zo wordt je huisstijl onderscheidend ten op zichte van de rest.

DE HUISSTSTIJLREGELS

VASTGELEGD

HUISSTIJLHANDBOEK


Een nieuwe huisstijl moet natuurlijk consequent verder uitgerold worden. Om te zorgen dat alles wat bedacht is ook goed toegepast wordt leggen we de basisregels van de huisstijl vast. 

 

Alle onderdelen van de huisstijl zoals o.a.; logo, letterypes, kleurgebruik, layout, typografie maar ook specifieke middelen en het beeldgebuik worden beschreven en voorzien van voorbeelden. Wat mag wel en wat zeker niet wordt zo overzichtelijk vastgelegd.

 

Dit kan als gedrukt of geprint handboek of pdf. Maar tegenwoordig steeds meer online, op een al dan niet afgeschermde website. Het voordeel hiervan is dat wijzigingen of aanvullingen makkelijk door te voeren zijn en bestanden toegevoegd kunnen worden. Jouw huisstijlhandboek is zo altijd up-to-date.

Willems brandbook
Fotografie camera

LEVENDIG CONSITENT

EENDUIDIG CREATIEF

IMPLEMENTATIE HUISSTIJLMIDDELEN


Als de basishuistijl bepaald is en de huisstijlrichtlijnen 'vastgelegd' zijn beginnen we met de implementatie van alle huisstijlmiddelen. Briefpapier, enveloppen, visitekaartjes, folders, brochures, vlaggen, servies, noem maar op, wij ontwerpen een reeks van voorstellen waaruit gekozen kan worden. In de uitwerking verfijnen we de voorstellen tot het definieve ontwerp akkoord is.

Door het consistent maar creatief toepassen van de regels zorgen we er voor dat alle middelen er anders uit ziet maar wel perfect bij elkaar past. Zo creëren we een eenduidige maar levedige huisstijl. De technische opmaak zit bij ons goed in elkaar en onze gedegen kennis van alle productietechnieken voorkomt fouten in de productie.

EEN ZORGELOZE PRODUCTIE

VAN HUISSTIJLMIDDELEN

HUISSTIJLPRODUCTIE


Naast onze ruime kennis en ervaring met het ontwikkelen van huisstijlen weten we ook alles van de productie. Drukwerk, gevelreclame, bewegwijzering, wagenbelettering, signing, we kennen het door en door zodat we nooit voor grote verrassingen komen te staan. Voor alle uitingen kunnen we putten uit een grote groep hoogwaardige productiebedrijven en leveranciers. Online middelen maken we geheel in eigen huis. Zodoende heb je altijd het beste kwaliteit en resultaat.

Wil jij weer goed in vorm zijn?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!