iDEAL 2.0

Een ingrijpende update voor
alle webshops

>>Development

Het is zover: iDEAL heeft wellicht haar belangrijkste update ooit uitgebracht: iDEAL 2.0. Deze nieuwe versie is ontworpen om het aankoopproces te stroomlijnen en daarmee een betere ervaring te bieden voor jou en je klanten. iDEAL 2.0 zorgt voor een snellere en eenvoudigere checkout-ervaring, wat de conversie voor je bedrijf kan verhogen. Ben jij al overgestapt naar iDEAL 2.0?

Wat is iDEAL 2.0?

iDEAL 2.0 is een nieuwe specificatie van het iDEAL online betalingssysteem, dat voornamelijk in Nederland wordt gebruikt. Deze nieuwe versie maakt veilige online betalingen direct vanaf bankrekeningen mogelijk en vergemakkelijkt online bestellen en betalen nog meer. Het nieuwe iDEAL introduceert een verbeterde betaalpagina en een persoonlijk iDEAL-profiel voor gebruikers. Met opgeslagen gegevens, zoals een bezorgadres, kunnen klanten hun bestellingen en betalingen sneller afronden.


De voordelen van iDEAL 2.0 voor jou als ondernemer

De update biedt diverse voordelen voor je klanten én voor jou als ondernemer. Deze voordelen zorgen ervoor dat het afrekenproces zo eenvoudig mogelijk wordt, waardoor minder bezoekers afhaken bij het afrekenen. Dit zal het conversiepercentage van jouw webshop verhogen.

Een voorbeeld hiervan is de nieuw geïntroduceerde iDEAL 2.0-betaalpagina. Bij het afrekenen hoeven klanten niet langer hun bank te kiezen; in plaats daarvan kunnen ze de betaling eenvoudig goedkeuren via hun bankapp. Met iDEAL 2.0 kunnen consumenten ook een account aanmaken waarin ze hun betaalvoorkeuren en -gegevens, zoals bezorg- en e-mailadressen, kunnen opslaan. Deze gegevens worden dan automatisch ingevuld tijdens het betaalproces, wat veel tijd en moeite bespaart.

Naast de voordelen bij het afrekenen, biedt de geüpdatete versie ook verbeterde beveiligingsfuncties om gebruikers te beschermen tegen fraude en ongeautoriseerde transacties. Ook niet geheel onbelangrijk.


Maak nu gebruik van iDEAL 2.0

Geniet jouw webshop al van de voordelen van iDEAL 2.0? Steeds meer payment service providers, zoals Mollie, bieden de mogelijkheid om te upgraden aan. Er is dus eigenlijk geen excuus meer om deze verbeterde service niet aan je klanten aan te bieden. Problemen met het upgraden van jouw webshop? Neem contact met ons op en wij nemen het voor je uit handen.

Meer blogposts

Adverteren op je eigen bedrijfsnaam

Adverteren op je eigen bedrijfsnaam

Wist je dat het voor elke professionele organisatie raadzaam is om op je eigen bedrijfsnaam te adverteren?

SEA
Black hat SEO
Een zwarte hoed op een lichte achtergrond

Black hat SEO

De schimmige kant van zoekmachineoptimalisatie. Wat is Black Hat SEO, en waarom zou je deze ‘techniek’ als organisatie moeten vermijden?

SEO
Google Analytics 4

Google Analytics 4

Vanaf 1 juli 2023 zal de ‘huidige’ Google Analytics geen updates meer ontvangen en geen gegevens meer verwerken, waardoor upgraden een must is.

Datadriven
SEA
A/B Testing

A/B Testing

Bij datagredreven werken kom A/B testing om de hoek kijken, een geweldige manier om het maximale uit een conversie gerichte pagina te halen.

Datadriven
SEA