Statamic

Onze keuze als nieuw CMS

>>Statamic
>>Development

Bij het beheren van een website is het hebben van een betrouwbaar Content Management Systeem (CMS) essentieel. Onlangs hebben wij de overstap gemaakt naar Statamic, onze keuze als nieuw CMS. Statamic biedt verschillende voordelen, zoals een sterkere onderliggende basis, een betere manier voor back-ups en een verbeterde gebruikerservaring voor onze klanten.

Veiligheid en efficiëntie met Laravel als basis

Laten we beginnen bij de basis: Statamic is gebouwd op het populaire Laravel. Dit is een van de meest populaire frameworks voor webontwikkeling waar duizenden ontwikkelaars wereldwijd aan werken. Het gebruik van Laravel als basis biedt vele voordelen, zoals verbeterde beveiliging, betere prestaties en een flexibele architectuur. Hierdoor kunnen wij sneller en efficiënter werken, en blijven de websites van onze klanten lekker snel, zelfs bij veel verkeer. Bovendien maakt de schaalbaarheid van dit platform ruimte voor directe of toekomstige uitbreidingen, zoals een webshop, login functionaliteit of een volledige webapplicatie. Dit maakt Statamic een erg compleet CMS-systeem.

Een ‘platte organisatie’ van bestanden

In tegenstelling tot traditionele CMS-systemen die afhankelijk zijn van een database voor het opslaan van content, maakt Statamic gebruik van een zogenaamde "flat file" architectuur. Dit betekent dat alle content wordt opgeslagen in eenvoudige bestanden op de server. Deze aanpak biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van snelheid, veiligheid en de manier waarop wij back-ups kunnen bewaren en terugzetten. Dankzij deze architectuur kunnen we namelijk versiebeheer toepassen, waardoor we de Statamic site op elk moment bijna direct kunnen terugzetten naar een punt in het verleden.

Geen databases, alleen snelheid

Doordat er geen database queries nodig zijn om content op te halen, kan Statamic de webpagina's sneller genereren en tonen. Dit resulteert in een vlotte en responsieve gebruikerservaring, waarbij bezoekers niet hoeven te wachten op het laden van pagina's. Bovendien helpt de lichtgewicht aard van de flat file-structuur bij het minimaliseren van serverbelasting, waardoor de website efficiënter kan werken. En heeft Statamic dan toch een database nodig voor een bepaalde use-case dan kunnen we deze altijd toevoegen.

Makkelijk, intuïtief en tijdbesparend

Maar wat betekent dit alles voor de gebruikerservaring van onze klanten? Nou, Statamic biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarmee onze klanten gemakkelijk zelf hun website kunnen beheren en content kunnen aanpassen. We kunnen op maat gemaakte contentvelden, pagebuilders en instellingen maken, zodat onze klanten zonder technische kennis gemakkelijk nieuwe pagina's, blogposts en andere inhoud kunnen toevoegen. Dit bespaart hen tijd en moeite, waardoor ze zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het laten groeien van hun bedrijf.

De voordelen van Statamic

Samenvattend biedt Statamic de volgende voordelen voor onze klanten:

  • Een sterke basis met Laravel als fundering, wat resulteert in verbeterde beveiliging, betere prestaties en schaalbaarheid.

  • Efficiënte back-ups dankzij de "flat file" architectuur, waardoor we versiebeheer kunnen toepassen en websites snel kunnen herstellen.

  • Snelle en responsieve gebruikerservaring doordat Statamic geen database queries nodig heeft, waardoor webpagina's snel geladen worden, zelfs bij veel verkeer.

  • Makkelijk, intuïtief en tijdbesparend beheer voor onze klanten, met een gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om eenvoudig nieuwe content toe te voegen.

 

Naast Statamic hebben wij natuurlijk ook ervaring met andere CMS-systemen, zoals EVO, WordPress, PrestaShop en meer. Dit betekent dat we flexibel zijn en kunnen werken met verschillende CMS-systemen, afhankelijk van de specifieke behoeften van onze klanten. Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe we kunnen samenwerken om jouw online aanwezigheid te optimaliseren.

Meer blogposts

Adverteren op je eigen bedrijfsnaam

Adverteren op je eigen bedrijfsnaam

Wist je dat het voor elke professionele organisatie raadzaam is om op je eigen bedrijfsnaam te adverteren?

SEA
Black hat SEO
Een zwarte hoed op een lichte achtergrond

Black hat SEO

De schimmige kant van zoekmachineoptimalisatie. Wat is Black Hat SEO, en waarom zou je deze ‘techniek’ als organisatie moeten vermijden?

SEO
Google Analytics 4

Google Analytics 4

Vanaf 1 juli 2023 zal de ‘huidige’ Google Analytics geen updates meer ontvangen en geen gegevens meer verwerken, waardoor upgraden een must is.

Datadriven
SEA
A/B Testing

A/B Testing

Bij datagredreven werken kom A/B testing om de hoek kijken, een geweldige manier om het maximale uit een conversie gerichte pagina te halen.

Datadriven
SEA