Terug naar de actiepagina

Hoger komen in Google

Je website optimaliseren voor zoekmachines en hoger komen in Google, DuckDuckGo of Bing kan veel tijd in beslag nemen.

Relevante teksten schrijven, continu je site updaten en zorgen dat de HTML structuur goed in elkaar zit zijn aparte taken op zich. Hier zijn een paar snelle tips.

Hoger komen in Google Hoger komen in Google
Snelheids meter optimaliseren website

Optimaliseer je afbeeldingen


Probeer alt tags te gebruiken die je afbeelding goed omschrijven en gebruik eveneens een leesbare bestandsnaam. Ook is de snelheid van je pagina erg van belang, dus probeer de bestandsgrootte van je afbeeldingen zo klein mogelijk te houden. Even snel checken of je pagina's een beetje snel zijn kan met de handige PageSpeed Insights tool van Google. Hoe hoog scoort jouw website momenteel?

Maak gebruik van SSL


Google probeert per zoekopdracht de meest relevante content aan hun gebruikers voor te schotelen. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat hun gebruikers worden doorgestuurt naar veilige websites. Maak daarom gebruik van een beveiligde verbinding over HTTPS en probeer links en pagina's met HTTP te vermijden.

SSL Slot verhoogt positie in google SSL Slot verhoogt positie in google
Je website up to date houden Je website up to date houden

Hou je content up-to-date


Eenmalig een website optimaliseren voor SEO is uiteraard niet genoeg. Probeer bijvoorbeeld relevant te blijven voor de zoekmachines door je content up-to-date te houden. Denk hierbij aan een nieuwspagina met zo nu en dan een nieuw bericht, of een blog die je wekelijks bijhoudt. 

Hou rekening met structured data


Structured data is het gebruik maken van stukjes code die het zoekmachines makkelijker maakt jouw pagina te begrijpen. Bij een productpagina maak je bijvoorbeeld gebruik van tags zoals itemtype=" http://schema.org/Product".

Gaat het om een contactpagina? Vergeet je adres dan niet in een < address> tag te zetten.

Structured data geeft een hogere google ranking Structured data geeft een hogere google ranking
Als een raket naar de eerste plaats in google Als een raket naar de eerste plaats in google

Dus hoe kom je op positie 1 in Google?


Probeer Google nooit te misleiden. Na zoveel jaar ervaring is het algoritme namelijk een stuk behendiger geworden in het checken of jouw informatie relevant is voor de gebruiker. Probeer te bedenken welke vragen jouw doelgroep zullen hebben en probeer hierop in te spelen door relevante informatie te geven. Zorg voor snelle laadtijden van je pagina en gebruik structured data om de zoekmachines een beetje te helpen.

Ons team van specialisten staat klaar

Ons team van specialisten staat klaar jou bij te staan om jouw SEO naar een hoger niveau te tillen. Maak vrijblijvend een afspraak voor de mogelijkheden. De koffie staat klaar.